Pedicuresalon Jacqueline
Al 15 jaar uw vertrouwd adres!
Nagels lakken

 

 placed

 

Er zijn een aantal verschillende tips om je nagels mooi te lakken. Wat altijd erg belangrijk is, is om je nagels goed schoon te maken voordat je gaat lakken. Ook als er geen oude nagellak meer op zit, is het goed om even met nagelakremover erover heen te gaan. Dan is de nagel goed ontvet, waardoor de nagellak beter zal hechten.

Ook is het goed om een basecoat aan te brengen. Deze zorgt ervoor dat er geen verkleuring ontstaat. Je nagels verkleuren namelijk als je deze vaak lakt. Vooral als je kleuren gebruikt die veel pigment bevatten zoals rood, paars of bruin.

Als je begint met lakken, zet je altijd een streep in het midden. Daarna lak je vanaf het midden naar de buitenzijden. Als de nagellak niet genoeg dekt in een laag, breng dan nog een laagje aan. Niet te dik! Heb geduld met het laten drogen! Wanneer je teveel haast hebt, zul je tegen dingen aanstoten, waardoor je weer helemaal opnieuw kunt beginnen.

Tenslotte kun je een topcoat aanbrengen, waardoor je nagellak langer blijft zitten. Als je een nagellak van goede kwaliteit neemt, zul je merken dat het resultaat mooier is. In mijn salon gebruik ik graag nagellak van het merk Clarins. Zelfs de felrode nagellak behoeft maar een laag om goed dekkend te zijn!

Succes!